Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Криптовалютна драма на 33 біткоїни. Один з інвесторів найстарішої української криптобіржі Kuna хоче повернути дивіденди. Які претензії до засновника проєкту Михайла Чобаняна

6 хв читання

Михайло Чобанян, Kuna /Олександр Чекменьов

Засновник криптобіржі Kuna Михайло Чобанян Фото Олександр Чекменьов

Українську криптобіржу Kuna було засновано у 2015-му майже на 300 біткоїнів, які вклали у проєкт ентузіасти крипторинку. Зараз один із них судиться із засновником Kuna Михайлом Чобаняном через відсутність дивідендів. Ціна питання – 33 біткоїни. Що це за справа та які у неї перспективи?

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

У грудні 2023-го засновник найбільшої української криптобіржі Kuna та один з піонерів українського криптовалютного ринку Михайло Чобанян ходив на допит. Причина – судовий позов одного з інвесторів проєкту Станіслава Білобородова: у 2015-му він інвестував у створення Kuna 33 біткоїни, але так і не дочекався обіцяних дивідендів. Відтоді доларовий еквівалент інвестиції зріс приблизно із $15 333 більш як до $2,2 млн. У грудні 2015-го біткоїн коштував близько $460, станом на ранок 22 травня – $69 893.

Претензії Білобородова викладені у листі його адвоката з юркомпанії Miller від жовтня 2022-го. Його було адресовано муніципалітету швейцарського міста Лугано, куди засновника Kuna Чобаняна тоді запросили на конференцію Lugano Plan B Forum. У листі зазначається, що Kuna не виплатила дивіденди, здійснювала розрахунки у даркнеті тощо.

Білобородов звернувся до суду ще у 2021-му. Справу проти Чобаняна досі не закрито, каже адвокат інвестора Ілля Воробйов. 

Що це за історія та яка в неї може бути розв’язка?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні