Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Криптовалютна драма на 33 біткоїни. Один з інвесторів найстарішої української криптобіржі Kuna хоче повернути дивіденди. Які претензії до засновника проєкту Михайла Чобаняна

6 хв читання

Михайло Чобанян, Kuna /Олександр Чекменьов

Засновник криптобіржі Kuna Михайло Чобанян Фото Олександр Чекменьов

Українську криптобіржу Kuna було засновано у 2015-му майже на 300 біткоїнів, які вклали у проєкт ентузіасти крипторинку. Зараз один із них судиться із засновником Kuna Михайлом Чобаняном через відсутність дивідендів. Ціна питання – 33 біткоїни. Що це за справа та які у неї перспективи?

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

У грудні 2023-го засновник найбільшої української криптобіржі Kuna та один з піонерів українського криптовалютного ринку Михайло Чобанян ходив на допит. Причина – судовий позов одного з інвесторів проєкту Станіслава Білобородова: у 2015-му він інвестував у створення Kuna 33 біткоїни, але так і не дочекався обіцяних дивідендів. Відтоді доларовий еквівалент інвестиції зріс приблизно із $15 333 більш як до $2,2 млн. У грудні 2015-го біткоїн коштував близько $460, станом на ранок 22 травня – $69 893.

Претензії Білобородова викладені у листі його адвоката з юркомпанії Miller від жовтня 2022-го. Його було адресовано муніципалітету швейцарського міста Лугано, куди засновника Kuna Чобаняна тоді запросили на конференцію Lugano Plan B Forum. У листі зазначається, що Kuna не виплатила дивіденди, здійснювала розрахунки у даркнеті тощо.

Білобородов звернувся до суду ще у 2021-му. Справу проти Чобаняна досі не закрито, каже адвокат інвестора Ілля Воробйов. 

Що це за історія та яка в неї може бути розв’язка?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні