Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Польський ІТ-гігант Euvic Group скуповує малі українські аутсорсери – вже витратив понад $10 млн. Навіщо це йому в розпал війни та кризи на IT-ринку?  

4 хв читання

Войцех Вольний /надано пресслужбою

Войцех Вольний, СЕО та засновник Euvic Group Фото надано пресслужбою

Протягом 2023-го польський IT-консорціум Euvic Group купив чотири українські аутсорсери розміром до 100 людей. На цьому одна з найбільших компаній Польщі не зупиняється й планує купувати ще. Для чого полякам український ринок, який уперше у своїй історії не зросте?

«Мільярд у мене вже є. Зараз мета – чотири мільярди», – з такою цитатою польський бізнесмен Войцех Вольний з’явився на обкладинці січневого номера Forbes Polska у 2023 році. Приблизно з того часу IT-консорціум Euvic Group, CEO та співзасновником якого є Вольний, активно скуповує українських аутсорсерів. 

Заснована у 2005 році Euvic Group – одна з найбільших сервісних IT-компаній Польщі на 6000 фахівців. Вона розробляла програмне забезпечення на замовлення державного поштового оператора Poczta Polska, швейцарського банку на понад 7 млн клієнтів Swedbank AB, швейцарської компанії з продажу меблів IKEA тощо.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні