Державна програма ІТ Generation. /Shutterstock
Категорія
Інновації
Дата

Повен ринок джунів. Державна програма ІТ Generation за рік перенавчила на айтівців майже 1900 українців. Роботу знайшли лише 147, але її хочуть продовжити. Чи є в цьому логіка?

Державна програма ІТ Generation за рік перенавчила на айтівців 147 українців. Фото Shutterstock

Український IT-бізнес перечікує кризу і не надто наймає нових людей. Працевлаштування випускників державної програми ІТ Generation далеке від очікуваних 90%. Чому її хочуть продовжити?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Влітку 2022 року команда IT Generation сподівалася, що 80–90% студентів програми зможуть знайти роботу. Ще один маркер успіху — 90% учасників, що пройшли навчання до кінця, розповідав під час запуск Forbes міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Статистика першого потоку поки що не така вражаюча: майже з 1900 випускників роботу знайшли лише 147, або трохи менше 8%. Чи не найбільша причина – IT-ринок, що не схильний наймати світчерів без досвіду на спаді. Проте керівництво Мінцифри налаштоване запускати другу серію проєкту, знову на спонсорські гроші. У чому сенс?

Навіщо Мінцифри ще більше джунів

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні