заборона TikTok /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

«Повітряна куля–шпигун у телефонах американців». США знову готуються заборонити китайську соцмережу TikTok. Чи піде тим же шляхом Україна? 

23 квітня Сенат США ухвалив законопроєкт про підготовку до заборони TikTok, якщо материнська компанія ByteDance не продасть соцмережу Фото Getty Images

23 квітня Сенат США ухвалив законопроєкт про підготовку до заборони TikTok, якщо материнська компанія ByteDance не продасть соцмережу. Чому Сполучені Штати знову намагаються заборонити китайську соцмережу та чи варто Україні йти схожим шляхом? 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Якщо TikTok дійсно припинить роботу в США, це буде сигналом до початку таких розмов і в нас», – каже керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко. Усе залежить від того, чи погодиться материнська ByteDance продати платформу, додає він.

23 квітня Сенат ухвалив законопроєкт про підготовку до заборони TikTok у разі, якщо ByteDance відмовиться від продажу протягом дев’яти місяців. Приватний китайський холдинг ByteDance, що має десятки бізнесів, на 60% належить міжнародним інституційним інвесторам, на 20% – засновникам компанії (ключовий – Чжан Імін) й стільки ж – співробітникам, згідно з інформацією на сайті.

Законопроєкт про заборону TikTok в США є частиною ширшого пакета, який включав, зокрема, і допомогу Україні. Документ має підписати президент США Джо Байден.

У березні Палата представників схвалила схожий законопроєкт, який давав TikTok близько шести місяців на продаж. Проте він зіштовхнувся з політичними перешкодами, писало CNN. Зокрема, експрезидент Дональд Трамп відмовився від своєї позиції, хоча колись був прихильником заборони платформи. «Демократи стикаються з тиском з боку молодих прогресивних людей, для яких TikTok є основною соцмережею», – зазначало видання.  

Як до ідеї блокування ТікТок ставляться в Україні? 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні