Річний дохід TikTok у США сягнув рекордних $16 млрд на тлі можливої заборони – FT /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Річний дохід TikTok у США сягнув рекордних $16 млрд на тлі можливої заборони – FT

Getty Images

Дохід сервісу для створення та перегляду коротких відео TikTok у США за підсумками 2023 року досяг рекордних $16 млрд. Про це пише Financial Times з посиланням на три джерела, знайомі з фінансовими показниками компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Валовий дохід китайської компанії ByteDance, якій належить TikTok, оцінюється у $120 млрд, що на 40% більше за показник попереднього року, повідомили співрозмовники видання. 
  • Левову частку доходу компанія отримує у Китаї. За словами джерел, за 2023 рік чистий прибуток ByteDance досяг $28 млрд.
  • ByteDance, акції якої не торгуються на біржі, не розкриває фінансових показників. Компанії відмовилися від коментарів.
  • Для порівняння: дохід компанії Meta, що володіє Facebook та Instagram, у 2023 році збільшилася на 16%, до $135 млрд.

Контекст

У 2020 році колишній президент США Дональд Трамп спробував заблокувати завантаження TikTok для нових користувачів та заборонити інші транзакції, які фактично заблокували б використання додатків у Сполучених Штатах, але програв серію судових позовів щодо цього заходу. Президент Джо Байден відклав плани попередника, почавши власну перевірку щодо загрози нацбезпеці.

TikTok знаходиться під пильною увагою США через його звʼязки з китайським урядом. У листопаді 2022 року директор ФБР Крістофер Рей заявив Комітету з внутрішньої безпеки Палати представників, що уряд Китаю може використовувати TikTok для контролю над даними або програмним забезпеченням мільйонів користувачів, а його алгоритм рекомендацій, який визначає, які відео користувачі побачать далі, може використовуватися для «операцій впливу».

Палата представників конгресу США ухвалила законопроєкт, який має змусити ByteDance відмовитися від TikTok, інакше соцмережу заборонять у США. Документ зараз знаходиться у Сенаті і його майбутнє ще невизначене, хоча президент Джо Байден заявив, що підпише закон, якщо він потрапить на його стіл.

Водночас колишній міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що збирає групу інвесторів, щоб викупити TikTok у ByteDance. Він сказав, що вважає TikTok «чудовим бізнесом». TikTok має належати американським компаніям, вважає Мнучін. «Китайці ніколи не дозволять американській компанії володіти чимось подібним у Китаї», – наголосив він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні