Acer, ноутбуки /прес-служба
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Ринок комп'ютерів чекає буст, якого не було 10 років». Як тайванська Acer наростила частку ринку в Україні та готується до світової гонки ПК зі штучним інтелектом. Інтерв’ю 

6 хв читання

Президент Acer в регіоні EMEA Еммануель Фромонт Фото прес-служба

Виробник компʼютерів Acer із капіталізацією близько $4,6 млрд завжди закривав пʼятірку лідерів ринку і йшов відразу після американського Apple. Тепер тайванська компанія робить ставку на ШІ-компʼютери. Як це змінить галузь і яке місце займає Україна на глобальній мапі для Acer? Інтервʼю з президентом компанії в регіоні EMEA Еммануелем Фромонтом.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Тайванський виробник комп’ютерів Acer збільшив свою частку на українському ринку до 20% під час війни, каже Forbes президент компанії в регіоні EMEA Еммануель Фромонт. «Україна десь між топ-10 та топ-15 для серед інших країн EMEA», – говорить він.

Acer входить до п’ятірки світових виробників комп’ютерів із глобальною часткою 6,5% у першому кварталі 2024-го, за даними Canalys. Виторг у 2023-му – $7,5 млрд. Останні два роки фінпоказники тайванської компанії падають через світову кризу на ринку ПК. Який у неї план? 

Компанія взяла фокус на створення ШІ-комп’ютерів. Завдяки потужним процесорам вони зможуть запускати великі мовні моделі локально, а не в хмарі. «Це змінить спосіб взаємодії з ПК і драматично вплине на потенціал росту індустрії», – каже Фромонт.  

Яка роль ШІ в комп’ютерній індустрії? Чи вийшла компанія з російського ринку? Що потрібно, аби вона відкрила виробництво в Україні? 

Інтерв’ю з Еммануелем Фромонтом скорочено та відредаговано для зрозумілості.

Частка регіону EMEA для Acer знизилася за чотири роки з 34% до 24%. Яка ваша стратегія в цьому регіоні?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні