Категорія
Інновації
Дата

Сайт та пошта Ukr.net не працювали майже добу. Ймовірна причина – рішення американського суду. Як простій впливає на бізнес одного з найстаріших інтернет-холдингів України

Збій Ukr.net /Карасьова Олександра за допомогою Midjourney

Американський реєстратор доменних імен Network Solutions відключив Ukr.net з невідомих причин. Фото Карасьова Олександра за допомогою Midjourney

Інтернет-сервіс Ukr.net на 2,7 млн користувачів переживає масштабний збій через вимкнення доменного імені вебсайту. У чому причина та що це означає для його бізнесу?

7 березня в українському інтернет-сервісі Ukr.net стався збій – з 1:35 ночі користувачам були недоступні поштові скриньки та стрічка новин. Частково сервіси почали відновлюватися під вечір цього ж дня. Причина збою? Американський реєстратор доменних імен Network Solutions відключив Ukr.net з невідомих причин, повідомила пресслужба української компанії у Telegram. 

«Не працює DNS (система доменних імен. – Forbes), тобто ти не можеш зайти на сайт, тому що Ukr.net деактивований», – пояснює керівний партнер консалтингової компанії E&C Анатолій Фроленков.

Що могло статися з одним із перших українських інтернет-ресурсів?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні