Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Створити європейського єдинорога. Людвик Ґоде став новим CEO IT-холдингу Avenga з великим офісом в Україні на €50 млн виторгу. Які у нього плани після злиття компанії з чеською Qinshift

6 хв читання

Avenga, Людвик Ґоде /надано пресслужбою

CEO Avenga Людвик Ґоде. У першому кварталі 2024-го виторг Avenga в Україні склав €50 млн. Це 25% від глобального виторгу компанії Фото надано пресслужбою

Міжнародна IT-компанія Avenga, для якої Україна – друга за розміром локація із понад 1000 фахівців, обʼєднується з чеською Qinshift і змінює керівника. До цього бізнесом Avenga керував український менеджер Юрій Адамчук. Його наступник – француз Людвик Ґоде – дав перше інтерв’ю на посаді для Forbes Ukraine. Скільки клієнтів залучила Avenga протягом 2024-го? Який виторг для неї генерує Україна та бізнеси якого розміру готова купувати компанія?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Міжнародний IT-холдинг Avenga зі штаб-квартирою у Кельні, який розробляє програмне забезпечення на замовлення, відтепер очолює француз Людвик Ґоде, 54, з досвідом у Nokia та Google. На цій посаді він замінив українця Юрія Адамчука, який керував компанією з 2022 року.

Україна – друга за розміром країна для Avenga після Польщі. Вона стала холдингом у 2019-му після обʼєднання чотирьох компаній, серед яких і українська Core Value. У 2021-му вона поглинула українського аутсорсера Perfectial і кілька міжнародних компаній.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд