Шелемба, «Датагруп-Volia» /Артем Галкін для Forbes Ukraine
Категорія
Інновації
Дата

«Вирішується доля $1,5 млрд інвестицій». Чому угода десятиріччя з купівлі lifecell і «Датагруп-Volia» може зірватися та які ризики це несе. Інтервʼю Михайла Шелемби, який очолить обʼєднану компанію

CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба очолить об'єднану з lifecell компанію. Фото Артем Галкін для Forbes Ukraine

Французький мільярдер Ксав’є Ньєль планує створити в Україні велику телеком-компанію, до складу якої увійдуть оператор lifecell та провайдер домашнього інтернету «Датагруп-Volia». Її очолить теперішній CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба. Проте все ще може зірватися, якщо суд не скасує арешт 20% корпоративних прав lifecell

16 квітня відбудеться судове засідання, на якому материнська компанія lifecell оскаржить арешт 19,8% корпоративних прав оператора. Частку арештували в жовтні 2023-го нібито через наявність у структурі власності підсанкційних російських бізнесменів. Це заважає угоді з продажу оператора, що зараз належить турецькій Turkcell, мільярдеру з Франції Ксавʼє Ньєлю за $525 млн.

«Це рубікон для цієї угоди – найбільшої за останні 10 років M&A в Україні», – каже Forbes Михайло Шелемба, CEO провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia», якого також купує Ньєль.

Після завершення угоди Шелемба очолить обʼєднану lifecell і «Датагруп-Volia». «Без позитивного рішення щодо цієї справи угода не відбудеться», – говорить Шелемба.

На якому етапі угода десятиріччя? Скільки Ньєль готовий інвестувати в український ринок? Яка стратегія для обʼєднаної компанії?

Інтерв’ю Михайла Шелемби скорочено та відредаговано для зрозумілості. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні