Злиття lifecell і «Датагруп-Volia», Ньєль /Ілюстрація Shutterstock
Категорія
Інновації
Дата

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль планує об'єднати lifecell і «Датагруп-Volia» в одну компанію, якщо отримає дозвіл АМКУ. Нові подробиці потенційної мегаугоди

NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про майбутнє злиття третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету« Датагруп-Volia» Фото Ілюстрація Shutterstock

Французький мільярдер Ксав’є Ньєль планує створити в Україні велику телеком-компанію, до складу якої увійдуть оператор lifecell та провайдер домашнього інтернету «Датагруп-Volia». Для цього потрібно схвалення угоди з купівлі lifecell. Про це йдеться в спільному релізі NJJ Holding Ньєля та власниці «Датагруп-Volia» Horizon Capital. Що ще стало відомо про потенційну угоду десятиріччя?

8 квітня інвесткомпанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про плани злиття третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia». Об’єднаною компанією керуватиме теперішній CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба.

Заявку на придбання lifecell та ще двох українських активів турецької Turkcell Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає понад три місяці. Проблема – у структурі власності Turkcell, де 19,8% акцій компанії опосередковано належать підсанкційним партнерам російської «Альфа-Груп» Михайлу Фрідману та Андрію Косогову. У жовтні 2023-го Шевченківський райсуд Києва арештував 19,5% корпоративних прав lifecell.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні