Злиття lifecell і «Датагруп-Volia», Ньєль /Ілюстрація Shutterstock
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль планує об'єднати lifecell і «Датагруп-Volia» в одну компанію, якщо отримає дозвіл АМКУ. Нові подробиці потенційної мегаугоди

3 хв читання

NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про майбутнє злиття третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету« Датагруп-Volia» Фото Ілюстрація Shutterstock

Французький мільярдер Ксав’є Ньєль планує створити в Україні велику телеком-компанію, до складу якої увійдуть оператор lifecell та провайдер домашнього інтернету «Датагруп-Volia». Для цього потрібно схвалення угоди з купівлі lifecell. Про це йдеться в спільному релізі NJJ Holding Ньєля та власниці «Датагруп-Volia» Horizon Capital. Що ще стало відомо про потенційну угоду десятиріччя?

8 квітня інвесткомпанія NJJ Holding французького мільярдера Ксав’є Ньєля оголосила про плани злиття третього за кількістю абонентів оператора lifecell та провайдера домашнього інтернету «Датагруп-Volia». Об’єднаною компанією керуватиме теперішній CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба.

Заявку на придбання lifecell та ще двох українських активів турецької Turkcell Антимонопольний комітет (АМКУ) розглядає понад три місяці. Проблема – у структурі власності Turkcell, де 19,8% акцій компанії опосередковано належать підсанкційним партнерам російської «Альфа-Груп» Михайлу Фрідману та Андрію Косогову. У жовтні 2023-го Шевченківський райсуд Києва арештував 19,5% корпоративних прав lifecell.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні