Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

«Новий продукт, а не замінник мʼяса». Wanted Vegan Романа Квашенка зросла утричі за період великої війни. Які перспективи? Краш-тест бізнесу на рослинних котлетах

7 хв читання

Роман Квашенко, засновник українського виробника рослинних продуктів Wanted Vegan. /з особистого архіву

Роман Квашенко, засновник українського виробника рослинних продуктів Wanted Vegan. Фото з особистого архіву

Рослинні замінники м’яса – короткостроковий хайп чи перспективний ринок? Динаміка вартості акцій західних виробників штучного мʼяса схиляє до першого варіанта. Засновник українського виробника рослинних продуктів Wanted Vegan Роман Квашенко із цим не згоден і спробував переконати у цьому експертів, яких запросив Forbes

Як створити продукт, який полюблять клієнти? Отримайте цінні поради від співвласника monobank™ – Олега Гороховського. Купуйте квиток на Форум підприємців, який відбудеться 27 червня.

П’ять років тому IPO провела американська компанія – виробник рослинного мʼяса Beyond Meat. На піку, влітку 2019‐го, її капіталізація становила майже $12 млрд. Зараз компанія коштує більш як у 20 разів дешевше – $500 млн. За даними Financial Times, споживання рослинного м’яса у США стагнує останні три роки.

Підприємець Роман Квашенко з 2020 року виробляє та продає в Україні рослинні альтернативи м’ясу під брендом Wanted Vegan. На що він розраховує?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні