Український католицький університет (УКУ) /Фото з офіційної Facebook сторінки «Український католицький університет»
Категорія
Лідерство
Дата

Війна за освіту. В якому стані 10 найкращих університетів України на другий рік великої війни

Український католицький університет (УКУ) Фото Фото з офіційної Facebook сторінки «Український католицький університет»

Статистика вступної кампанії 2022 року і цифри з державного бюджету показують, що вища освіта проявила стійкість і навіть показує приріст нових студентів. Але це середня температура по палаті, яка мало що каже про стан конкретних вузів. Стажер Forbes Віталій Голіч розібрався, що відбувається «за фасадом» десятки найкращих вишів України.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

В якому стані вища освіта в Україні після року великої війни? Постраждала, але може відродитися, лаконічно каже ректор Київської школи економіки Тимофій Брік. 

У перші тижні після 24 лютого Міністерство освіти не виробило зрозумілої та цілеспрямованої політики щодо того, як фінансувати вищу освіту в нових умовах, каже ексзаступниця міністра освіти і народна депутатка від фракції «Голос» Інна Совсун. 11 березня Кабінет Міністрів зупинив «формульний розподіл» бюджетних коштів між державними університетами за результатами їхніх досягнень, додає Совсун. А 1 квітня провів секвестр бюджету, скоротивши видатки на освіту у 2022 році. Водночас знизилися доходи державних ЗВО від оплати навчання за контрактом, що становили більшу частину їхніх спецфондів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні