Категорія
Життя
Дата

Зеленський хоче легалізувати множинне громадянство для українців. Хто зможе мати паспорт двох чи більше держав? У деталях законопроєкту №10425 розібралася юристка Катерина Катрага

Володимир Зеленський /Getty Images

Володимир Зеленський, фото оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту). Фото Getty Images

Президент Володимир Зеленський 22 січня подав до парламенту проєкт закону №10425 про множинне громадянство та визначив його як невідкладний. Це передбачає позачерговий розгляд документа у Верховній Раді. Якщо його ухвалять, громадянам України можна буде мати громадянство двох чи більше держав. Це вже друга спроба впровадити в Україні множинне громадянство, перша була у 2019 році. Про нюанси чергового законопроєкту від Зеленського розповідає Катерина Катрага, юристка практики супроводу бізнесу в Juscutum.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

У разі ухвалення законопроєкту №10425 в Україні буде дозволено множинне громадянство – коли особа одночасно зможе мати громадянство двох чи більше держав. 

Наразі чинне законодавство не дозволяє громадянам України мати кілька громадянств. Натомість, щоб отримати українське громадянство, необхідно офіційно припинити громадянство інших держав. Законопроєкт №10425 встановлюватиме випадки, у яких особам не доведеться припиняти громадянства інших держав. Це фактично означатиме легалізацію множинного громадянства у нашому законодавстві.

Обовʼязкові критерії для набуття громадянства України 

Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні