Категорія
Гроші
Дата

Де взяти ще 300 млрд грн? У Раді пропонують підвищити податки для фінансування мобілізації. Які варіанти на столі

Де взяти ще 300 млрд грн? У Раді пропонують підвищити податки для фінансування мобілізації. Які варіанти на столі /Getty Images

Getty Images

У парламенті розмірковують над підвищенням податків для покриття додаткових військових потреб, повʼязаних з посиленням мобілізації. Серед ідей – збільшення військового збору та податок на розкіш. Скільки це може принести до бюджету та чи є альтернатива.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ідею про збільшення військового збору вдвічі та запровадження нового податку на розкіш запропонувала голова бюджетного комітету Верховної Ради (ВР) Роксолана Підласа. 

Таке оподаткування може знадобитися для покриття додаткових потреб мобілізації, про які заявляло як військове командування, так і Володимир Зеленський. Орієнтовно йдеться про 300 млрд грн, каже Підласа. Цю цифру підтверджує і голова фінкомітету Ради Данило Гетманцев. Це попередні розрахунки, бо поки формат мобілізації не визначений, додають обидва депутати. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні