Майже всі Volkswagen ID.4 завозять з Китаю /Getty Images
Категорія
Гроші
Дата

Китай замість США. Продажі електрокарів в Україні йдуть на рекорд. Чому понад 80% таких авто ввезли в Україну «сірі» дилери

Volkswagen ID.4 – найпопулярніший новий автомобіль в Україні у вересні 2023-го Фото Getty Images

За дев’ять місяців 2023-го українці купили 24 200 електрокарів – на 60% більше, ніж за весь минулий рік. У вересні найпопулярнішим новим авто в Україні став електричний Volkswagen ID.4, якого нема в офіційних автосалонах. Чому переважну більшість електрокарів в Україні продають «сірі» дилери та коли підтягнуться офіціали 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

«Готуємося до відкриття вже пʼятого автосалону за два роки», – хвалиться Олександр Гавреш, співзасновник компанії Electri4ka. З 15 листопада придбати новий електрокар у Гавреша зможуть мешканці Полтави – п’ятого міста, де Electri4ka має представництво. Під час війни справи у неофіційних дилерів йдуть вгору. «Продаємо по 100 машин на місяць», – каже Гавреш. У січні-вересні в Україні продано понад 24 200 електрокарів, що на 60% більше, ніж за весь минулий рік, свідчать дані «Укравтопрому». 

У вересні цього року вперше в історії рейтинг найпопулярніших нових авто в Україні очолив електрокар – Volkswagen ID.4, свідчать дані «Укравтопрому». За даними AUTO-Consulting, Volkswagen ID.4 восени повторив свій січневий успіх та вже вдруге від початку року обійшов за продажами всі інші нові моделі, в тому числі автомобілі з ДВЗ.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні