Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Україна, якій вдалося. До Дня Незалежності Forbes зібрав поради світових економістів із відбудови країни. Що про це думають Тайлер Коуен, Дарон Аджемоглу, Луїджі Зінгалес та ще п'ять дослідників

15 хв читання

Ха-Джун Чанґ, Луїджі Зінгалес, Тайлер Коуен, Дарон Аджемоглу, Ноа Сміт та Петро Чернишов /ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Україна/колаж Олександра Карасьова

Ха-Джун Чанґ, Луїджі Зінгалес, Тайлер Коуен, Дарон Аджемоглу, Ноа Сміт та Петро Чернишов Фото ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Україна/колаж Олександра Карасьова

Вісім економістів світового рівня поділилися з Forbes своїми думками про нову Україну – державу із сучасною, стійкою та конкурентоздатною економікою. Як її побудувати? Поради всесвітньовідомих дослідників з MIT, Університету Чикаго, Берклі, Кембриджу та інших інституцій.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

У серпні 2022 року, коли Україна одночасно відзначала 31-шу річницю Незалежності та шість місяців опору повномасштабній спробі росіян захопити країну, черговий номер журналу Forbes Ukraine вийшов з переосмисленою роботою видатного британського художника Аніша Капура на обкладинці та написом «Україна, якій вдається».

«Україні після ганебної атаки Росії потрібно буде знайти глибоку та творчу силу для того, щоб відбудуватися та оновитися, – написав тоді Капур. – Життєдайна сила українського народу постане з руїн, аби створити нову – вільну і відкриту – Україну».

Ці слова перегукуються з іншим меседжем – «виграти війну, але не програти майбутнє». Україна, якій вдається – але що саме?

Журнал Forbes, Аніш Капур

Обкладинка журналу Forbes за серпень-вересень 2022 року з роботою Аніша Капура

Почасти, щоб відповісти на це запитання, два роки тому Forbes розпочав велику серію ґрунтовних розмов з економістами світового масштабу. За цей час своїм баченням «іншої» України поділилися вісім значних вчених – від автора бестселера «Чому нації занепадають» Дарона Аджемоглу до одного з найпопулярніших економічних подкастерів США та дослідника талантів Тайлера Коуена. Більшість інтервʼю провів постійний контрибʼютор Forbes, ексCEO «Київстар» та Carlsberg Петро Чернишов.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд