Спеціальний воєнний випуск журналу Forbes Україна
Категорія
Новини
Дата

Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна

Спеціальний воєнний випуск журналу Forbes Україна

На обкладинці нового спеціального воєнного випуску журналу Forbes Україна – переосмислена відомим скульптором Анішем Капуром одна з його ранніх робіт, що принесла йому міжнародне визнання – Part of The Red (1000 Names) 1981 року. Меседж скульптури – не можна оцінювати об’єкт просто дивлячись на відстані, він може виявитися іншим або більшим, ніж ви очікували.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Як відбулася колаборація. У червні креативний директор Forbes Україна Максим Золоєдов звернувся до кількох найвпливовіших митців з ідеєю колаборації для підтримки України. Як би нереалістично це не здавалося, та сер Аніш Капур виявив готовність долучитися до створення обкладинки нового номера Forbes. Ми йому глибоко вдячні за це.
  • В чому ідея. Два зображені пігменти – це об’єкти, що виглядають як айсберги. Вони переважно приховані під землею і штовхають знизу назовні, ніби невидима/незнана сила. «Я знаю, що дух українського народу виплекає і відновить те, що було зруйновано тиранією. Генеративна сила українського народу з’явиться знову, щоб зробити нову Україну вільною та відкритою. Подумайте, як поглибився сенс цього твору за 40 років з моменту створення», – зазначив Капур.
  • Аніш Капур спеціалізується на концептуальному мистецтві. Його відомі публічні скульптури включають Cloud Gate у Міленіум-парку, Чикаго; Sky Mirror, виставка в Рокфеллерівському центрі в Нью-Йорку (2006) і Кенсінгтонських садах у Лондоні (2010); «Теменос», Міддл Хейвен, Мідлсбро; «Левіафан» у Гран-Пале в Парижі (2011) та ін.
  • Капур отримав низку престижних відзнак і нагород, а у 2013 році – ступінь почесного доктора Оксфордського університету за заслуги в образотворчому мистецтві.
Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 1

Скульптура Капура з обкладинки Forbes Україна

Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 2
Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 3

Обкладинка Forbes Україна

Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 4
Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 5

Аніш Капур

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Новий номер журналу Forbes – це другий воєнний випуск, зроблений до Дня Незалежності України. Редакція ставила за мету зробити об’єктивний зріз українського бізнесу, економіки, держави на шостому місяці війни. У номері ми віддаємо шану жертвам російського вторгнення.

У журналі є вже третій список «30 до 30»: хто відновлюватиме Україну. Вперше у списку представлені військові, крім них – волонтери, співаки, підприємці, «агенти змін».

Також в журналі великий розбір, що собою являє вітчизняна галузь безпілотників та чи допоможе війна стати українському military tech глобальним гравцем. А ще – історії «Нової Пошти», Валерія Маркуса, Метінвесту, Всеволода Кожемяка, Олени Зеленської.

Замовляйте новий номер з безкоштовною доставкою по Україні та отримайте в подарунок доступ до електронної версії журналу: https://subscribe.forbes.ua.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні