Спеціальний воєнний випуск журналу Forbes Україна
Категорія
Новини
Дата

Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна

1 хв читання

Спеціальний воєнний випуск журналу Forbes Україна

На обкладинці нового спеціального воєнного випуску журналу Forbes Україна – переосмислена відомим скульптором Анішем Капуром одна з його ранніх робіт, що принесла йому міжнародне визнання – Part of The Red (1000 Names) 1981 року. Меседж скульптури – не можна оцінювати об’єкт просто дивлячись на відстані, він може виявитися іншим або більшим, ніж ви очікували.

Ключові факти

  • Як відбулася колаборація. У червні креативний директор Forbes Україна Максим Золоєдов звернувся до кількох найвпливовіших митців з ідеєю колаборації для підтримки України. Як би нереалістично це не здавалося, та сер Аніш Капур виявив готовність долучитися до створення обкладинки нового номера Forbes. Ми йому глибоко вдячні за це.
  • В чому ідея. Два зображені пігменти – це об’єкти, що виглядають як айсберги. Вони переважно приховані під землею і штовхають знизу назовні, ніби невидима/незнана сила. «Я знаю, що дух українського народу виплекає і відновить те, що було зруйновано тиранією. Генеративна сила українського народу з’явиться знову, щоб зробити нову Україну вільною та відкритою. Подумайте, як поглибився сенс цього твору за 40 років з моменту створення», – зазначив Капур.
  • Аніш Капур спеціалізується на концептуальному мистецтві. Його відомі публічні скульптури включають Cloud Gate у Міленіум-парку, Чикаго; Sky Mirror, виставка в Рокфеллерівському центрі в Нью-Йорку (2006) і Кенсінгтонських садах у Лондоні (2010); «Теменос», Міддл Хейвен, Мідлсбро; «Левіафан» у Гран-Пале в Парижі (2011) та ін.
  • Капур отримав низку престижних відзнак і нагород, а у 2013 році – ступінь почесного доктора Оксфордського університету за заслуги в образотворчому мистецтві.
Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 1

Скульптура Капура з обкладинки Forbes Україна

Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 2
Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 3

Обкладинка Forbes Україна

Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 4
Всесвітньо відомий скульптор сер Аніш Капур створив обкладинку воєнного номера журналу Forbes Україна /Фото 5

Аніш Капур

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Новий номер журналу Forbes – це другий воєнний випуск, зроблений до Дня Незалежності України. Редакція ставила за мету зробити об’єктивний зріз українського бізнесу, економіки, держави на шостому місяці війни. У номері ми віддаємо шану жертвам російського вторгнення.

У журналі є вже третій список «30 до 30»: хто відновлюватиме Україну. Вперше у списку представлені військові, крім них – волонтери, співаки, підприємці, «агенти змін».

Також в журналі великий розбір, що собою являє вітчизняна галузь безпілотників та чи допоможе війна стати українському military tech глобальним гравцем. А ще – історії «Нової Пошти», Валерія Маркуса, Метінвесту, Всеволода Кожемяка, Олени Зеленської.

Замовляйте новий номер з безкоштовною доставкою по Україні та отримайте в подарунок доступ до електронної версії журналу: https://subscribe.forbes.ua.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні