Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Купуй українське, продавай іноземцям. Сергій Тігіпко готується до нових найкращих часів для української економіки. У що він планує інвестувати $100 млн

13 хв читання

Сергій Тігіпко /Фото Антон Забєльський

Сергій Тігіпко планує подвоїти інвестиційний чек до $100 млн у 2024-му. Куди підуть гроші? Фото Фото Антон Забєльський

Третій рік великої війни – час подвоїти інвестиції, демонструє власник групи ТАС Сергій Тігіпко. Який бізнес-холдинг він будує? Велика історія від Forbes

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Промисловість зараз не сексі-бізнес!? – обурюється на запитання модератора засновник групи ТАС Сергій Тігіпко, 64, під час конференції Forbes «Гроші для перемоги» наприкінці травня. – Розкажу, який це сексі. Я купив один завод за $11 млн, який я ж до цього продав за $46 млн. У перший же рік заробив на ньому $5 млн, а ще на $6 млн продав зайву землю з його території. Оце, я вважаю, сексі!». Це історія про найбільшого українського виробника метизної продукції «Дніпрометиз», який у середині нульових Тігіпко продав російській «Северсталі», а у 2017‐му його викупив.

Останні 10 років Тігіпко – один із найактивніших інвесторів в українські активи: група ТАС придбала понад півтора десятка заводів і компаній. У її портфелі агрохолдинг із 80 000 га землі, 11 заводів у різних галузях, залізничний перевізник, топові страхові компанії, банки та найдорожчий актив – monobank.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд