Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Найбільший ризик – це не війна, а український уряд». Чому Україні складно залучати іноземні інвестиції в енергетику? Пояснюють власники американської VR Capital, польської Unimot та екстоп «Укренерго»

3 хв читання

Річард Дейц /Сергій Пірієв для Forbes Ukraine

Річард Дейц, власник найбільшої в Україні ВДЕ-компанії Elementum energy, розчарувався у надійності українського уряду, але продовжує інвестувати в Україну з надією, що ситуація покращиться Фото Сергій Пірієв для Forbes Ukraine

Скільки коштів потребує Україна для відновлення енергетики? Чому складно залучати приватні інвестиції? З якими проблемами стикаються інвестори та як пропонують їх розвʼязати? Головне з дискусії Річарда Дейца, Адама Сікорські та Володимира Кудрицького під час енергофоруму від Forbes «Енергія бізнесу 2024»

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Українська влада – непередбачуваний і ненадійний партнер, каже Річард Дейц, власник найбільшої в Україні компанії сектору зеленої енергетики Elementum energy (входить до холдингу VR Capital). Законодавчі зміни – раптові, регуляторні обмеження – деструктивні, формування цін – непрозоре, додає він.

Щоб позбутися дефіциту електрики, у найближчі три–п’ять років Україна потребує до $11 млрд, за оцінкою колишнього СЕО «Укренерго» Володимира Кудрицького. З Україною за інвестиції в енергетику конкуруватимуть більшість країн ЄС. «Кожна країна Європи має величезну потребу в капіталі, – каже Адам Сікорські, власник однієї з найбільших у Польщі паливних компаній Unimot (в Україні представлена мережею АЗС Avia). – Ми самі шукаємо ці кошти».

Як Україні підвищити шанси у боротьбі за капітал?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд