Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Пшениця йде з півдня. Через зміни клімату третина українських сільгоспземель під загрозою посух. Що це означає для головних агрорегіонів

3 хв читання

Вирощувати пшеницю на півдні, де знаходиться третина українських сільгоспземель, стає все складніше. /Shutterstock

Вирощувати пшеницю на півдні, де знаходиться третина українських сільгоспземель, стає все складніше. Фото Shutterstock

Українським аграріям доведеться підлаштовуватись під кліматичні зміни. Вирощувати пшеницю на півдні, де знаходиться третина українських сільгоспземель, стає все складніше. Брак продовольчої пшениці в Україні вже підвищує вартість борошна.

Натомість аграрії півдня експериментують із новими культурами, а овочі збирають декілька разів за сезон. Як адаптуватись до кліматичних змін?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Протягом червня пшеничне борошно подорожчало на понад 2000 грн, до 14 200 грн/т. Одна з причин різкого зростання ціни – нестача в Україні продовольчої пшениці, повідомляє «АПК-Інформ». 

Близько третини сільгоспземель України знаходяться на півдні, який останні роки найбільше страждає через зміни клімату. «Сонце активно пече, а в ґрунті немає вологи», – каже СЕО консалтингової компанії AgriLab Ярослав Бойко.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд