Категорія
Новини
Дата

Абрамович передав директору «Челсі» контроль над фірмою у день вторгнення в Україну

Російський бізнесмен Роман Абрамович передав контрольовану ним компанію з інвестиціями в десятки мільйонів доларів директору англійського футбольного клубу «Челсі» Юджину Тененбауму в день вторгнення Росії в Україну. Про це пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Згідно із заявою, поданою на Лондонську фондову біржу, 24 лютого Юджин Тененбаум взяв на себе повний контроль над кіпрською компанією Ervington Investments Limited.
  • До цього бенефіціарним власником компанії був Абрамович. Ervington була його інвестиційним інструментом щонайменше вісім років. Зокрема, бізнесмен інвестував $600 млн у російську пошукову систему «Яндекс».

Контекст:

Раніше повідомлялося, що діловий партнер Абрамовича Давид Давидович 24 лютого отримав контроль над компанію Norma Investments Ltd. (Британські Віргінські острови), яка багато років контролювалася Абрамовичем.

Велика Британія та ЄС запровадили санкції, такі як заморожування активів щодо Абрамовича та сотень російських фізичних та юридичних осіб, націлених на людей, звинувачених у підтримці президента Росії Володимира Путіна. Абрамович заперечує тісні звʼязки із Путіним.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні