Категорія
Новини
Дата

Абрамович передав свої активи бізнес-партнеру в день вторгнення Росії в Україну – WSJ

Російський мільярдер Роман Абрамович за кілька годин від початку війни Росії проти України передав контроль над своїми активами у США, Великій Британії та Ізраїлі своєму бізнес-партнеру, пише Wall Street Journal з посиланням на дані фінансових регуляторів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Діловий партнер Абрамовича Давид Давидович 24 лютого отримав контроль над компанію Norma Investments Ltd. (Британські Віргінські острови), яка багато років контролювалася Абрамовичем, пише видання. 
  • Близька до Давидовича особа підтвердила, що він узяв компанію під свій контроль.
  • Norma Investments фігурує у багатьох документах, повʼязаних з Абрамовичем. У 2021 році американська біотехнологічна компанія, яка фінансується Norma, у своєму річному звіті вказала, що Norma контролюється Абрамовичем.
  • Давидович також значиться в документах як головний виконавчий директор московської інвестиційної компанії Millhouse LLC, яку Абрамович започаткував 20 років тому.
  • Norma Investments стала інструментом для венчурних інвестицій. Зокрема, компанія інвестувала у відновлювану енергетику у США та ізраїльську техкомпанію Shellanoo Group, частку в якій у 2016 році Абрамович купив через компанію, що належить Norma. 

Контекст

У Абрамовича три паспорти: британський, ізраїльський та португальський. Велика Британія та ЄС уже запровадили проти нього персональні санкції, і тепер він не може вʼїхати до цих країн. У понеділок приватний літак Абрамовича приземлився в ізраїльському аеропорту Бен-Гуріона і після короткої зупинки вилетів до Туреччини, в аеропорт Стамбула. Глава МЗС Ізраїлю заявив, що його країна «не збирається бути місцем для обходу санкцій, запроваджених США та іншими західними країнами проти Росії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні