Категорія
Новини
Дата

Агрохолдинг Cargill згортає діяльність у Росії, але в роботі залишить «основні» заводи з виробництва продуктів

Глобальний трейдер сільськогосподарських товарів Cargill Inc згортає свою діяльність у Росії та припиняє інвестиції в країну, але продовжить керувати «основними» підприємствами з виробництва харчових продуктів та кормів для тварин. Про це пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «Їжа – це основне право людини, і її не можна використовувати як зброю», – йдеться у заяві американської приватної компанії Cargill.

Контекст:

Цього тижня Cargill видалила зі свого сайту інформацію про бізнес у Росії та Україні, пише Reuters. Раніше сайт повідомляв, що в Cargill працює близько 2500 людей у ​​Росії, а інвестиції в переробку сільськогосподарської продукції становлять понад $1,1 млрд. Представник Cargill заявив виданню, що інформацію було видалено через неправильну суму інвестицій. Компанія відмовилася надати оновлену інформацію про російські інвестиції.

Сільськогосподарські компанії повільніше, ніж нафтові компанії та роздрібні торговці, оголошують про згортання операцій у Росії після вторгнення в Україну 24 лютого. Rival Bunge Ltd заявила в четвер, що призупинила нові експортні операції з Росії, але її завод з переробки олійних культур все ще працює там і обслуговує внутрішній ринок. Згідно із заявою SEC, загальні активи Bunge у країні становлять $121 млн.

Компанія Louis Dreyfus Company (LDC) заявила, що 4 березня призупинила операції в Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні