Категорія
Новини
Дата

«Антонов» увійшов до Європейської асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості

Державне підприємство «Антонов», яке цього тижня приєдналося до Європейської асоціації аерокосмічної та оборонної промисловості (ASD), стало першим українським підприємством – членом організації, пише Bloomberg. Також до ASD входять такі компанії, як Airbus, BAE Systems та Rheinmetall.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Я тепло вітаю «Антонов» як нового члена ASD, що є важливим кроком на шляху до інтеграції української аерокосмічної промисловості до європейської промислової екосистеми», – заявив генеральний секретар ASD Ян Пай.
  • Членство «Антонова» в ASD є черговим прикладом тіснішої промислової співпраці між європейськими та українськими виробниками.
  • «Індивідуальне членство в ASD – це нові можливості для нас як для українського авіапідприємства. Оскільки ця європейська асоціація – це обʼєднання основних гравців ринку», – зазначив Євген Гаврилов, в.о. генерального директора ДП «Антонов».
  • Європейські оборонні підрядники нещодавно підписали угоди з українськими компаніями щодо надання допомоги в обслуговуванні та виробництві безпосередньо в Україні.
  • Німецька Rheinmetall та «Укроборонпром» створюють спільне підприємство для обслуговування та ремонту техніки, яку Німеччина постачає в Україну, а також для виробництва озброєнь Rheinmetall в Україні.

Контекст

Наприкінці лютого 2022 року ДП «Антонов» повідомило про втрату найбільшого у світі транспортного літака «Мрія». Він постраждав під час боїв за аеропорт Гостомель, який намагалися захопити російські окупанти.

У березні 2023-го видання The New York Times писало, що «Антонов» проводить переговори з європейськими, американськими та азіатськими авіаційними компаніями, а також із потенційними замовниками майбутніх вантажних рейсів для літака «Мрія». Підприємство почало проєктні роботи, але складання нового літака відкладено до закінчення війни.

ASD є голосом європейської аерокосмічної, безпекової та оборонної промисловості, представляючи прямо чи опосередковано (через свої національні асоціації-члени) понад 4000 компаній з 19 європейських країн з більш ніж 880 000 працівників. На компанії – члени ASD припадає 98% обороту галузі та 93% зайнятості у Європі.

На глобальному рівні ASD є членом Міжнародної координаційної ради асоціацій аерокосмічної промисловості (ICCAIA). ICCAIA надає широкі можливості для світових виробників аерокосмічної промисловості. Це, наприклад, розробка міжнародних стандартів і правил, необхідних для безпеки повітряного транспорту. ICCAIA також визнана Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO) зі статусом спостерігача.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні