Категорія
Новини
Дата

Apple інвестує $3,6 млрд у Kia Motors для виробництва своїх електромобілів, — ЗМІ

Компанія Apple планує інвестувати $3,6 млрд в автовиробника Kia Motors для виробництва електромобілів. Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на корейське видання Dong-A Ilbo.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Apple планує налаштувати виробництво автомобілів Apple на заводі Kia в Джорджії, США.
  • Компанії можуть підписати угоду 17 лютого і прагнуть представити на загал електрокари Apple в 2024 році.
  • Планується виробляти 100 000 авто на рік.
  • Акції Kia Motors Corp. підскочили на 14,5% після повідомлення.
  • Представники Kia та Apple від коментарів відмовилися.

Контекст

Усе більше виробників автомобілів із двигуном внутрішнього згорання в останні роки переходять на виробництво електрокарів. Зокрема, британська Bentley Motors, що входить до німецького концерну Volkswagen Group, планує повністю електрифікувати модельний ряд до 2030 року. Виробництвом електроавто також активно займаються Subaru, General Motors, Toyotа та інші.

Про те, що компанія Apple працює над створенням власного електромобіля, стало відомо у вересні 2015 року. Йдеться про авто на сенсорах, акумуляторах і програмному забезпеченні. За даними Bloomberg, на початку грудня 2020 року проєкт очолив керівник ШІ-підрозділу Apple Джон Джаннандреа.

Створення автомобільного заводу з нуля може коштувати мільярди доларів і зайняти роки, тому Apple веде переговори з партнерами. У січні 2021 року Hyundai Motor Co., дочірня компанія Kia, заявила, що з нею зв'язалися потенційні партнери для розробки електромобілів. 

Інші технологічні компанії, які прагнуть зайнятися випуском автомобілів, також прагнули до партнерства. Тайваньський складальник iPhone Foxconn Technology Group заявив минулого місяця, що створює підприємство з китайським автомобілебудівним підприємством Zhejiang Geely Holding Group Co. для надання виробничих і консультаційних послуг міжнародним автомобільним підприємствам. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні