Apple витіснили з пʼятірки найбільших постачальників смартфонів у Китаї /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Apple витіснили з пʼятірки найбільших постачальників смартфонів у Китаї

1 хв читання

Getty Images

Американський виробник Apple більше не входить до пʼятірки найбільших постачальників смартфонів у Китаї через посилення конкуренції з боку місцевих брендів, свідчать дані аналітичної компанії Canalys. 

Apple – одна з найдорожчих публічних компаній світу, яка має безпосередній вплив на світову технологічну галузь. Зменшення продажів на ринку Китаю може призвести до зниження доходів і падіння акцій компанії.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • У другому кварталі 2024 року частка iPhone у Китаї скоротилася з 16% до 14%. Загалом Apple відвантажила 9,7 млн смартфонів і посіла шосте місце за цим показником. У другому кварталі минулого року компанія була на третьому місці. 
  • До пʼятірки найбільших виробників за поставками смартфонів у Китаї входять Vivo (13,1 млн), Oppo (11,3 млн), Honor (10,7 млн), Huawei (10,6 млн) і Xiaomi (10 млн).
Apple витіснили з пʼятірки найбільших постачальників смартфонів у Китаї /Фото 1
  • Водночас постачання смартфонів у Китаї зросли на 8,9% у річному обчисленні – до 71,6 млн одиниць. Зростання фіксується третій квартал поспіль.
  • «Цьогорічне падіння Apple [у першій половині 2024 року] виходить за рамки простої сезонності, а є прямим наслідком посилення конкуренції з боку Huawei, єдиного великого гравця в преміумсегмент, окрім Apple», – сказала директор з досліджень IDC Набіла Попал в інтервʼю FT.

Контекст

У червні Apple провела конференцію розробників, де продемонструвала нові функції штучного інтелекту для своїх iPhone на базі ChatGPT від OpenAI.

Акції Apple зросли на 17% з початку 2024 року, і компанія повернула собі позицію найдорожчої компанії, що котирується на біржі США, відірвавшись від Microsoft та Nvidia.

Світові постачання смартфонів зросли на 6,5% у другому кварталі – до 285,4 млн одиниць завдяки Samsung Electronics і Apple. Однак повного відновлення попиту поки не сталося, оскільки на деяких ринках він залишається проблемним, повідомила дослідницька компанія International Data Corporation (IDC).

Зростання фіксується четвертий квартал поспіль, оскільки виробники смартфонів звертаються до штучного інтелекту, щоб залучити споживачів і захопити більшу частку ринку, зазначала IDC.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд