Категорія
Новини
Дата

Глобальні поставки смартфонів зросли на 6,5% завдяки попиту на Samsung та Apple

1 хв читання

Світові постачання смартфонів зросли на 6,5% у другому кварталі до 285,4 млн одиниць завдяки Samsung Electronics і Apple, однак повного відновлення попиту поки не сталося, оскільки на деяких ринках він залишається проблемним, йдеться у даних International Data Corporation (IDC).

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За даними дослідницької компанії, світові поставки зростають четвертий квартал поспіль, оскільки виробники смартфонів звертаються до штучного інтелекту, щоб залучити споживачів і захопити більшу частку ринку.
  • «Хоча відновлення йде повним ходом, і всі 5 провідних компаній демонструють річний приріст, ми спостерігаємо зростаючу конкуренцію між лідерами та поляризацію цінових діапазонів», — сказала Набіла Попал, директор з досліджень у команді IDC Worldwide Tracker. 
  • За її словами, смартфони з Gen AI захоплять 19% ринку з 234 млн поставок цього року. Дослідницька компанія вважає, що другий квартал передує запуску більшої кількості смартфонів Gen AI у другій половині року, які потенційно стануть наступним драйвером зростання після 5G.
  • Попередні результати ринку показують, що Samsung зайняла лідируючу позицію в другому кварталі з часткою поставок 18,9% завдяки стратегічному фокусу на своїх флагманах та сильній стратегії ШІ. 
  • Apple завершила квартал на другому місці з часткою 15,8% із покращеними показниками в Китаї та інших ключових регіонах. Обидві провідні компанії показали скромне зростання, порівняно з минулим роком. Xiaomi зайняла третє місце з часткою 14,8%.
Глобальні поставки смартфонів зросли на 6,5% завдяки попиту на Samsung та Apple /Фото 1

Інфографіка: IDC

Контекст

Минулого місяця компанія Apple провела конференцію розробників, де продемонструвала нові функції штучного інтелекту для своїх iPhone на базі ChatGPT від OpenAI.

Минулого тижня Samsung також провела захід Galaxy Unpacked, на якому анонсувала нові моделі смартфонів Galaxy, а також нові функції штучного інтелекту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд