ШІ в iPhone /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Forbes Digital

«Додатки на кшталт Grammarly нікуди не подінуться». Що інтеграція Apple та ChatGPT означає для ринку застосунків на понад $200 млрд

3 хв читання

У нову iOS18 інтегрований ChatGPT для взаємодії з фото, документами, презентаціями та персональним помічником Siri Фото Колаж Анна Наконечна

Корпорація Apple представила низку інструментів зі штучним інтелектом, які стануть доступні для нової операційної системи iOS18, серед яких інтеграція з ChatGPT від OpenAI. Про це йшлося на щорічній конференції розробників WWDC 2024 10 червня. Додання функцій зі штучним інтелектом потенційно може вплинути на компанії, що розробляють додатки для Apple. Обсяг світового ринку мобільних застосунків у 2023-му оцінювався у $229 млрд, на застосунки для маркетплейса AppStore припадає 62%.

Ключові факти

  • У нову iOS18 інтегрований ChatGPT для взаємодії з фото, документами, презентаціями та персональним помічником Siri. Власники продуктів Apple зможуть скористатися ChatGPT безкоштовно. Доступ до платного функціонала отримають лише авторизовані користувачі. ChatGPT буде доступний на iOS18, iPadOS18 та macOS Sequoia після офіційного релізу операційної системи восени 2024-го. Згодом доступ до функціонала отримають й інші версії iOS.
  • Компанія також презентувала власний ШІ – Apple Intelligence. Він може змінювати текст, генерувати та редагувати фото у повідомленнях, застосунках Notes, Freeform та Pages, створювати відеокліпи на основі матеріалів з галереї, власні емодзі тощо. Apple Intelligence також матиме голосову підтримку.
  • Оновлення отримав також калькулятор. До нього додали функцію «математичні нотатки». Інструмент дає змогу записувати математичні та фізичні приклади за допомогою Apple Pencil, натиснути «дорівнює» і користувач отримує рішення.
  • Дані, отримані Apple Intelligence, зберігатимуться на пристрої користувача у персоналізованому хмарному сервісі Private Cloud Compute. Новий ШІ буде доступним англійською мовою восени 2024-го на iOS18. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні