Зростання тарифів «Київстар», Vodafone та lifecell /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

«Торкнеться всіх громадян України». Уряд пропонує ввести 5% податку на дохід «Київстару», Vodafone та lifecell від мобільного зв’язку. Як це вплине на абонентів та операторів  

3 хв читання

Уряд пропонує ввести 5% податку на дохід «Київстару», Vodafone та lifecell від мобільного зв’язку Фото Getty Images

Анонсоване урядом рекордне збільшення податків може торкнутися операторів «Київстар», Vodafone та lifecell. Для них пропонують ввести 5% військового збору на дохід від послуг мобільного зв'язку. Опитані Forbes представники індустрії вважають, що через це тарифи стануть вищими, а оператори матимуть менше ресурсів на забезпечення роботи зв'язку під час блекаутів. У чому ризик додаткового оподаткування для галузі?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Введення 5% військового збору на мобільний зв’язок, яке уряд запропонував 18 липня у великому пакеті підвищення податків вже цього року, потенційно може поповнити держбюджет на 3,3 млрд грн, за підрахунками Forbes.

У 2023-му мобільний зв’язок приніс найбільшому оператору «Київстар» 33,5 млрд грн доходу, Vodafone – 21,6 млрд грн. Третій за розміром lifecell не розголошує цю цифру. За оцінкою Forbes, вона може становити 10 млрд грн.      

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд