Категорія
Новини
Дата

Apple Watch та MacBook вироблятимуть у Вʼєтнамі

1 хв читання

Apple Inc веде переговори про перше виробництво Apple Watch та MacBook у Вʼєтнамі. Американський технологічний гігант прагне диверсифікувати виробництво за межами Китаю, пише Nikkei Asia з посиланням на джерела.

Ключові факти

  • Постачальники Apple Luxshare Precision Industry і Foxconn розпочали тестове виробництво Apple Watch у Вʼєтнамі з метою вперше виробляти пристрій не в Китаї.
  • Apple звернулася до постачальників із проханням створити тестову виробничу лінію для MacBook у Вʼєтнамі, додавши, що прогрес у перенесенні масового виробництва в країну був повільним через збої, повʼязані з пандемією, але також і через те, що виробництво ноутбуків вимагає більших витрат. 
  • Apple переносить деякі галузі виробництва iPhone із Китаю на інші ринки, зокрема до Індії, де вона почала виробництво iPhone 13 на початку цього року, а також планує збирати планшети iPad.
  • Індія, другий за величиною ринок смартфонів у світі поряд із такими країнами, як Мексика та Вʼєтнам, стає все більш важливою для контрактних виробників, які постачають пристрої американським брендам, оскільки вони намагаються диверсифікувати виробництво за межами Китаю, йдеться в матеріалі.

Контекст

Як і інші світові виробники, Foxconn зіткнулася з гострою нестачею мікросхем, яка негативно вплинула на виробництво, а війна в Україні ще більше завантажила логістичні канали.

Apple Inc. скоротила близько 100 своїх контрактних рекрутерів минулого тижня. Компанія намагається сповільнити найм нових працівників та зменшити витрати.

У 2015 році компанія звільнила деяких підрядників під час роботи в кампусі Apple Park, а в 2019-му – велику групу працівників за контрактом у Ірландії. На той час Apple покладалася на кілька сотень підрядників, які прослуховували записи розмов Siri, щоб допомогти покращити продукт. Компанія звільнила працівників у рамках скорочення масштабів програми у відповідь на побоювання щодо конфіденційності. 

Рішення про звільнення співробітників є незвичайним для технологічного гіганта, де працює понад 150 000 осіб. Але Apple далеко не одна в прийнятті такого рішення. Зокрема, в останні місяці Meta Platforms, Tesla, Microsoft, Amazon.com та Oracle Corp. скоротили робочі місця через уповільнення витрат на технології.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні