Категорія
Новини
Дата

Apple звільнила близько 100 рекрутерів у рамках зменшення витрат

Apple Inc. скоротила близько 100 своїх контрактних рекрутерів минулого тижня. Компанія намагається сповільнити найм нових працівників та зменшити витрати, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рекрутери відповідали за найм нових співробітників в Apple, і ці скорочення свідчать про те, що в компанії спостерігається спад.
  • Звільненим працівникам сказали, що скорочення відбулися через зміни у поточних потребах бізнесу Apple.
  • Bloomberg уперше повідомив минулого місяця, що компанія уповільнює найм співробітників після декількох років набору персоналу, приєднавшись до багатьох технологічних компаній, які пригальмовуються. Головний виконавчий директор Тім Кук підтвердив під час телефонної конференції Apple, що компанія буде «вдумливою» у своїх витратах, навіть незважаючи на те що вона продовжує інвестувати в деякі галузі.
  • Звільненим працівникам сказали, що вони отримуватимуть зарплату та медичні пільги протягом двох тижнів. 
  • Рекрутерів звільнили в багатьох регіонах, у тому числі в офісах Apple у Техасі та Сингапурі.

Контекст

У 2015 році компанія звільнила деяких підрядників під час роботи в кампусі Apple Park, а в 2019-му – велику групу працівників за контрактом у Ірландії. На той час Apple покладалася на кілька сотень підрядників, які прослуховували записи розмов Siri, щоб допомогти покращити продукт. Компанія звільнила працівників у рамках скорочення масштабів програми у відповідь на побоювання щодо конфіденційності. 

Apple наймає працівників за контрактом для виконання таких завдань, як технічна підтримка та обслуговування клієнтів. Вона також використовує підрядників для локалізації продуктів та покращення сервісу Maps. 

Працівники за контрактом зазвичай отримують менше пільг, ніж співробітники, що працюють повний робочий день, і мають менше гарантій.

Рішення про звільнення співробітників є незвичайним для технологічного гіганта, де працює понад 150 000 осіб. Але Apple далеко не одна в прийнятті такого рішення. Зокрема, в останні місяці Meta Platforms, Tesla, Microsoft, Amazon.com та Oracle Corp. скоротили робочі місця через уповільнення витрат на технології.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні