Категорія
Новини
Дата

Через нестачу вугілля на заводі «АрселорМіттал Кривий Ріг» працює лише одна доменна піч

На українському меткомбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) працює одна доменна піч з чотирьох. Підприємство не може забезпечити потреби у вугіллі усіх печей. Про це в інтервʼю Forbes розповів СЕО АМКР Мауро Лонгобардо.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • До повномасштабного вторгнення завод закуповував 300 000 т вугілля щомісячно. Основні поставки надходили з Казахстану. «Але тепер вугілля з Теміртау не може до нас доходити, маємо шукати інші джерела і привозити залізницею. Це непросто. Як тільки зможемо забезпечити її в достатній кількості – повністю запускаємо виробництво», – сказав Лонгобардо.
  • Якщо запустити другу піч, використання вугілля зросте, а після запуску доменної печі №9 воно подвоїться, підраховує Лонгобардо. За його словами, обговорюється рішення на різних рівнях щодо можливості відкриття коридору для доставки в Одеський порт окремої продукції, у тому числі вугілля. 
  • «Намагаємося завозити вугілля, використовуючи вагони, які вивезли нашу продукцію на експорт. Але це не відбувається миттєво і не в тій кількості, яку нам потрібно. Тому поки що ми запустили лише одну доменну піч», – додав він.

Контекст

Наростити виробництво сталі заважає не лише нестача вугілля. «Ще одна проблема – кому продавати. Міжнародні споживачі нашої продукції дивляться новини й не впевнені у своєчасності отримання своїх замовлень. Тому замість прямих поставок ми вимушені спочатку вивозити продукцію в більш безпечні місця, наприклад, до Польщі. Вже потім вони купують звідти», – каже Лонгобардо.

Через блокування українських портів поставки здійснюються з польських. Час доставки збільшився. «Раніше ми фокусувалися на таких ринках, як Єгипет, Туреччина, Ізраїль, країни Близького Сходу, Африки й Азії. Але без портів в Україні, через які ми експортували 80% продукції, постачати дуже складно», – пояснює СЕО АМКР.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» активізував пошук клієнтів у США, які скасували квоти на українську сталь. Аналогічне рішення має намір прийняти ЄС. Компанія також планує освоювати ринки Великої Британії, Канади. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні