Категорія
Новини
Дата

«Астарта» інвестує $60 млн у лінію глибокої переробки сої, будівництво відновлять до кінця року

Агрохолдинг «Астарта» у четвертому кварталі цього року відновить будівництво додаткової лінії глибокої переробки сої на Глобинському переробному заводі (ГПЗ) у Полтавській області. Про це повідомила директорка із розвитку бізнесу та звʼязків з інвесторами групи компаній Юлія Берещенко, пише mind.ua.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Реалізація проєкту дозволить виробляти до 100 000 т концентрованого соєвого білка на рік, зазначила Берещенко.
  • «Проєкт був оголошений у 2021 році вартістю $50 млн, з урахуванням інфляції зараз він (оцінюється) близько $60 млн», – зазначила вона.
  • За словами Берещенко, інвестиції будуть розподілені на три роки – цей та два наступні, передбачається фінансувати проєкт переважно за рахунок вільного грошового потоку.

Контекст

Про початок будівництва лінії «Астарта» повідомила у вересня 2021 року. Сам ГПЗ введено в експлуатацію на початку 2014 року. Проєктна переробна потужність ГПЗ – 230 000 т на рік і залишиться на цьому рівні. 

Завод здатний щорічно виробляти приблизно 160 000 т високопротеїнового соєвого шроту, 40 000 т соєвої олії та 9000 т гранульованої оболонки. 

До складу підприємства також входять потужності із зберігання готової продукції та елеватор ємністю 42 000 т та необхідні інженерні, автомобільні та залізничні комунікації. 

Понад 80% продукції ГПЗ до війни постачалося до країн ЄС, Близького та Далекого Сходу. Основну частину сої для переробки вирощують агрофірми агрохолдингу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні