Категорія
Новини
Дата

Азійський банк інфраструктурних інвестицій припинив роботу в Росії та Білорусі

Азіатський банк інфраструктурних інвестицій (AIIB) призупинив співпрацю з Росією та Білоруссю, через вторгнення Росії в Україну. Про це банк повідомив у заяві на сайті.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Основні факти:

  • Керівництво банку заявляє, що активно стежить за ситуацією війни в Україні та оцінює її вплив на діяльність AIIB та економіку членів банку. Цим рішення він намагається захистити свою фінансову цілісність на тлі мінливої ​​економічної ситуації. 
  • «У цих обставинах і на користь банку керівництво вирішило, що всі операції, повʼязані з Росією та Білоруссю, будуть призупинені та переглянуті», – заявили в банку.
  • AIIB також висловив готовність розширити фінансування та підтримувати членів, які прямо чи опосередковано постраждали від війни. «Економічні наслідки стрибків цін на сировинні товари, волатильність фінансових ринків та інші фактори можуть несприятливо вплинути на економічний стан наших членів, — ідеться в заяві. — Ми будемо тісно співпрацювати з нашими багатосторонніми партнерськими організаціями, щоб оперативно надавати будь-яку необхідну підтримку».

Контекст:

Азіатський банк інфраструктурних інвестицій є багатосторонньою організацією, членами якої є 105 країн. Його створення у 2016-му ініціював Китай, щоб фінансувати інфраструктурні проєкти в регіоні. Обліковий капітал установи — $100 млрд. При чому Китаю належать найбільша частка, що дає йому право вето. За даними російського Мінекономрозвитку, частка РФ у банку становить 6,5%.

Через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Nike, Apple, Boeing – хто ще припинив бізнес із РФ читайте в нашому тексті «Які світові компанії більше не ведуть бізнес із Росією».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні