Категорія
Новини
Дата

Байден підписав указ про заборону постачати доларові банкноти до РФ

Президент США Джо Байден підписав указ, який забороняє продаж або постачання у будь-який інший спосіб доларових банкнот до Росії, йдеться у заяві Білого Дому.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Указ забороняє експорт, реекспорт, продаж або постачання прямим або опосередкованим шляхом доларових банкнот зі Сполучених Штатів, йдеться у повідомленні.
  • Американським фізособам, де б вони не перебували, заборонено надання доларових банкнот керівництву РФ, або будь-якій особі, яка перебуває в Росії.

Контекст

Країни світу щоденно посилюють санкції проти Росії у відповідь на війну проти України. Байден оголосив про ембарго на поставку енергоресурсів із РФ. США відмовляються від російських нафти та газу, щоб не фінансувати «путінську машину війни». Велика Британія також заборонила імпорт російської нафти.

США заборонять імпорт російського алкоголю та морепродуктів, заявив президент США Джо Байден у пʼятницю, пише Bloomberg. США також забороняють постачання предметів розкоші до РФ та ускладнять купівлю високоякісних товарів у Сполучених Штатах російськими олігархами. До санкційних списків США будуть додані нові імена мільярдерів із РФ і членів їхніх сімей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні