Категорія
Новини
Дата

Байден ввів нові санкції проти Росії. Коментарі оглядачів

24 лютого 2022 року президент США Джо Байден оголосив про нові санкції проти Росії. Forbes публікує коментарі оглядачів

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • Санкції проти російських банків сильніші, ніж позбавлення доступу до SWIFT. При цьому, останнє «окрім фінансової шкоди завдає і символічної шкоди», — Пол Массаро, Радник Конгресу США.
  • «Припиніть фіксуватися на SWIFT. Достатньо сильні санкції проти російського фінансового сектору можуть бути більш потужними і мати еффект позбавлення доступу до SWIFT», — Нейт Сіблі, дослідник аналітичного центру Hudson Institute.
  • «Підсумок сьогоднішніх санкцій Байдена: 1. Дуже переконливі фінансові санкції щодо 5 провідних банків та обмеження доступу до фінансів 13 великих компаній. 2. Експортні санкції та половину технологій, які експортують із США до Росії, імовірно будуть важливими та ефективними», — Андерс Аслунд, економіст та колишній член наглядової ради «Укрзалізниці».

Контекст

США запровадили санкції проти російських банків, які разом мають понад трильйон капіталу, зокрема проти другого за величиною у РФ держбану ВТБ. Обмежується здатність РФ та уряду проводити операції з доларами та євро. Джо Байден вважає санкції фундаментальними і пропонує оцінити ефект за місяць. Вони припинять здатність фінансувати й збільшувати російське військо.

Оперативно всі новини про війну в Україні читайте в нашій хроніці: Хроніка війни. Путін оголосив про початок «військової операції в Україні», Зеленський ввів воєнний стан

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні