Категорія
Новини
Дата

Базу даних про російських та білоруських політичних осіб відкрили для всіх бажаючих

Громадські активісти та журналісти-розслідувачі, які створили Базу даних про російських та білоруських політичних осіб, вирішили відкрити її для всіх, кого така інформація може зацікавити.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • База даних містить інформацію про політично значущих осіб, членів їх сімей, спільників та юросіб, пов’язаних з цими особами в Росії та Білорусі. 
  • База даних містить інформацію про більшість осіб, які зараз перебувають під санкціями ЄС, США та окремих країн. Розробники докладають усіх зусиль, щоб включити їх усіх, а також щоденно додають інформацію про російських олігархів. 
  • Кожен індивідуальний профіль бази даних містить інформацію про кар’єру особи, існуючі санкції, членів сім’ї та партнерів, декларації про майно та доходи, а також незадеклароване майно за кордоном. 
  • Усі зв’язки між фізичними та юридичними особами в базі максимально візуалізовані. 
  • В базу даних також включені усі публікації щодо фізичних осіб та їхні сторінки на основних соціальних платформах. Для юридичних осіб база даних містить їхніх бенефіціарних власників, що можна було ідентифікувати, усіх членів правління та керівників. 

Контекст

Усі дані в базі зібрані з відкритих джерел, перевірялися, регулярно оновлювались та аналізувалися відомими журналістами-розслідувачами. Ця база даних існує з 2017 року і містить понад 14 500 записів про фізичних осіб, членів їхніх сімей, асоційованих та повʼязаних юридичних осіб. Базу також можна завантажити на сторінці http://rupep.org

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні