Категорія
Новини
Дата

Біткоін, Ethereum і навіть Dogecoin. Україна зібрала понад $52 млн пожертв у криптовалюті

Уряд України та організації, які підтримують боротьбу країни у війні з Росією, зібрали понад $52 млн у криптовалюті. $14 млн із них Україна вже використала, пише Forbes.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За тиждень з початку війни в Україні криптогаманці, пов'язані з урядом України та організаціями, що підтримують її армію, отримали майже 60 000 пожертвувань, свідчать дані аналітиків Merkle Science.
  • $6,5 млн надійшло від продажу NFT – цифрового зображення українського прапора. Ім'я проданого файлу Ukraine DAO і він став десятим найдорожчим NFT з будь-коли проданих, говорить Том Робінсон, головний науковий співробітник компанії Elliptic, яка займається аналітикою блокчейнів.
  • Україна та місцеві волонтерські організації отримали близько $34 млн у біткоїнах, «ефірі», «троні» та Polkadot. З них $5,8 млн прийшло від засновника самого Polkadot Гевіна Вуда.
  • Український уряд вранці 2 березня також почав приймати Dogecoin.
  • Засновник української біржі Kuna Михайло Чобанян, чия фірма допомагає країні керувати отриманою криптовалютою, написав на Twitter, що близько $14 млн вже було використано. За його словами, кошти пішли на закупівлю обладнання, продуктів харчування та бензину українським збройним силам та спецпідрозділам.
  • Чобанян також сказав, що «ефір» та біткоїн становлять близько 69% пожертвувань. Чобанян «віддає перевагу» саме цим криптовалютам, бо їх легше конвертувати у традиційні гроші.

Контекст

17 лютого Верховна Рада України повторно ухвалила закон про віртуальні активи із пропозиціями президента Володимира Зеленського. Регулятором стала Нацкомісія з цінних паперів. Ціль закону: запустити легальний ринок віртуальних активів у країні.

Президент Росії Володимир Путін розпочав війну проти України 24 лютого.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 26 лютого в Twitter опублікував адреси гаманців, на які можна перекласти криптовалюту, щоб підтримати країну.

Незважаючи на те, що Україні переказують багато коштів у криптовалюті, більша частина допомоги, як і раніше, надходитиме у вигляді традиційної валюти. Наприклад, 1 березня ООН закликала зібрати $1,7 млрд на гуманітарну допомогу Україні та біженцям у сусідніх країнах.

Адміністрація Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням виділити Україні $32,5 млрд на підтримку України у війні проти Росії та у боротьбі з коронавірусом, пише 3 березня Washington Post, посилаючись на два анонімні джерела, пов'язані з процесом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні