Категорія
Новини
Дата

Бізнес виробить не більше половини продукції від довоєнних показників – дослідження

Третина опитаних представників малого та середнього бізнесу вважають, що бізнес виросте на 33% цього року, йдеться в дослідженні українського бізнесу під час військових дій, яке провели Advanter Group та Ліга ділових клубів України 11–13 березня. Очікується, що МСБ не виробить продукції більше, ніж на 50%. Щоб працювати далі під час війни, МСБ найбільше просять податкових канікул та дешевого фінансування.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 15% опитаних підприємців не бачать сенсу/можливості відновити бізнес цього року
  • Очікуваний обсяг виробленої продукції цього року складає 47% у малих підприємств, 40% у мікропідприємств і 38% у середнього бізнесу.
  • 62% опитаних представників МСБ хочуть податкових канікул, 55% – доступу до здешевлених фінансів.
  • 29% опитаних потребують допомоги у просуванні продукції, 25% – у збереженні ключових співробітників від призову і відʼїзду.
  • 22% і 20% опитаним відповідно потрібна консультаційна допомога і допомога у релокації.
  • МСБ також просять допомогти організувати логістику, допомогти з експортом, прискоренням митних процедур і дерегуляцією.

Контекст

Дослідження українського бізнесу під час військових дій провели 11–13 березня Advanter Group та Ліга ділових клубів України методом онлайн опитування. Всього опитано 245 власників та CEO підприємств. Регіон опитування: Вінниця, Дніпро, Житомир, Закарпаття, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Ужгород, Харків, Херсон та Чернівці.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні