Категорія
Новини
Дата

Благодійний фонд Сергія Притули зібрав за три дні 600 млн грн на чотири Bayraktar TB2

Благодійний фонд Сергія Притули завершив збір коштів на ударні безпілотники Bayraktar TB2. Як повідомив сам Притула у Фейсбук, фонду вдалося зібрати за три дні 600 млн грн — на чотири борти.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

Сергій Притула повідомив, що українці зібрали за три дні на чотири «Байрактари», хоча ціль була — за сім днів три «Байрактари». Всього зібрано 600 млн грн.

Ключова цитата

«Проєкт «Народний Байрактар» свої місії виконав… Ми українці, а це синонім фрази «ми можемо все! Я хочу такої єдності українців, яку я бачив останніх три дні навколо байрактарів, щодня у безлічі інших питань, де нам ще досі бракує спільних знаменників. І ми будемо над цим працювати. Це був великий проєкт. Але буде ще більший», — повідомив Притула.

Контекст

22 червня Сергій Притула вирішив відзначити свій день народження запуском нового збору коштів у межах проєкту «Народний Байрактар». Запуск ініціативи він анонсував у відеозверненні, яке поширив у соцмережах. З бюджету фонду на проєкт було виділено 60 млн грн. Лише за добу було зібрано 366 млн грн.

Раніше литовський журналіст Андрюс Тапінас також запустив кампанію зі збирання коштів на придбання безпілотника Bayraktar для України. Усього за 3,5 дні жителі Литви зібрали цільові €5 млн на БПЛА. Загалом вдалося зібрати €5,9 млн. Виробник ударних безпілотників, компанія Baykar, заявила, що подарує Литві Bayraktar TB2, який вона планувала купити для Збройних сил України. Зібрані кошти підуть на закупку ракет для безпілотника, гуманітарну допомогу тощо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні