Категорія
Новини
Дата

Букмекери називають Зеленського головним претендентом на Нобелівську премію миру

Президент України Володимир Зеленський є одним із фаворитів на отримання Нобелівської премії миру 2022 року, свідчать котирування букмекерських контор.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Зокрема, букмекерська контора Nicerodds віддає перемогу Зеленському, на другому місці – лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська, на третьому – народ України. 
  • До «пʼятірки» потрапили російський опозиціонер Олексій Навальний та Управління верховного комісара ООН у справах біженців. 
  • Інші ймовірні кандидати – Всесвітня організація охорони здоровʼя (за перемогу над пандемією) та екологічна активістка Грета Тунберг.
  • У «десятці» також українське англомовне видання The Kyiv Independent.
  • Лауреата буде оголошено 7 жовтня – в день ​​70-річчя російського диктатора Володимира Путіна.
Букмекери називають Зеленського головним претендентом на Нобелівську премію миру /Фото 1

Володимир Зеленський є одним із фаворитів на отримання Нобелівської премії миру 2022 року. Фото: скріншот з сайту Nicerodds

Контекст

Директор інституту дослідження проблем миру в Осло (Норвегія) Генрік Урдалл в коментарі Reuters сказав, що можливе «несподіване рішення». За його словами, лауреатами можуть стати представники опозиції з РФ чи Білорусі: Тихановська або Навальний. Обоє критикували дії Росії в Україні та є твердими прихильниками ненасильства і демократії, зазначив Урдалл.

В 2021 році Нобелівську премію миру отримали журналісти Марія Ресса (Філіппіни) і Дмитро Муратов (РФ), це рішення викликало різку критику в світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні