Категорія
Новини
Дата

Чорний понеділок для рубля. Антирекордні 177 руб/$

Російський рубль обвалився до історичного антирекорду: в певний момент курс долара перевищував 177 рублів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

На позабіржовому ринку Forex російський рубль з початку торгів у понеділок обвалився відразу на 30% — на кінець дня долар торгували по 150 рублів, євро — 166 рублів.

На котирування російської валюти негативно вплинули новини про можливе ембарго США на покупку російської нафти. Водночас, нафта Brent подорожчала до $130, а ціни на газ у ході торгів перевищили $3600 за тисячу кубометрів. Зростання з відкриття склало близько 60%. Втім до вечора ціна відкотилася нижче за $3000.

Загалом з початку вторгнення Росії в Україну російський рубль обвалився майже вдвічі. Реальний курс рубля нижче за офіційний на 30-40%. На готівковому ринку він торгується за курсом близько 180-200 руб/$. Купити валюту за офіційним курсом важко.

Санкції щодо Росії, її кредиторів, корпорацій і ключових осіб, а також заходи Москви у відповідь все більше витісняють російські активи зі світових фінансових ринків і ускладнюють для інвесторів торгівлю будь-якими цінними паперами, пише Reuters. Російські біржі все ще закриті, щоб не допустити паніки та обвального падіння цін. «Після санкцій торгувати рублем стало дуже складно, — сказав Аарон Херд, старший портфельний менеджер з валюти State Street Global Advisors у коментарі Reuters. — Ліквідність зникла і ринки стали дуже волатильними».

Так, щоб знизити волатильність валютного ринку, Центробанк Росії 5 березня обмежив фізособам щомісячну суму переказу за кордон $5000. А раніше зобов'язав експортерів продавати 80% усієї валютної виручки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні