Категорія
Новини
Дата

Bloomberg, CNN та низка інших медіа відмовляються працювати в Росії

Агентство Bloomberg призупинить роботу своїх журналістів у Росії, а CNN припинить мовлення. Причина – новий закон про «фейки».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • CNN припинить мовлення в Росії і продовжить оцінювати ситуацію щодо подальших кроків, заявив представник телекомпанії. CNN пішов на такий крок через ухваленням в РФ закону про кримінальну відповідальність за «фейки» про російських військових.
  • Bloomberg також призупинить роботу своїх журналістів у РФ. «Ми вирішили призупинити роботу з пошуку новин всередині Росії», – заявив головний редактор Bloomberg News Джон Мікелтвейт. 
  • Американські телеканали CBS News та ABC News також оголосили про припинення мовлення в Росії.
  • Аналогічні рішення прийняли канадська корпорація CBC і низка японських телеканалів та ЗМІ.

Контекст

Путін підписав закон про встановлення кримінальної відповідальності «за публічне розповсюдження під виглядом достовірних повідомлень свідомо неправдивої інформації, що містить дані про використання Збройних Сил Росії». Максимальне покарання за новою статтею встановлюється у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні