Категорія
Новини
Дата

Данський deep-tech стартап ATLANT 3D Nanosystems залучив $15 млн інвестицій. Засновник та СЕО – українець Максим Плахотнюк

Компанія розробляє технологію мікро- та нано- 3D-друку для виробництва електроніки. Серед потенційних інвесторів – японський техногігант Sony

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ATLANT 3D Nanosystems підняв раунд серії А на $15 млн від британської інвестиційної компанії West HillCapital.
  • Також до фінансування долучилися попередні інвестори стартапу та технологічна корпорація із Японії, назву якої не розголошують. Вочевидь, йдеться про японського виробника електроніки Sony. У лютому 2020 року стартап отримав pre-seed фінансування від «венчурного» підрозділу техногіганта – Sony Startup Acceleration Program, за даними ресурсу Unicorn Nest.
  • Всього на рахунку стартапу $17,2 млн інвестицій, свідчать дані Cruncbase. У 2020-му він також отримав грант на €2 млн від European Innovation Council – Європейської ради із інновацій.
  • Витратити нові інвестиції ATLANT 3D Nanosystems планує на подальшу розробку продуктів та вихід на перший міжнародний ринок.

Контекст

ATLANT 3D Nanosystems у 2018 році заснував українець Максим Плахотнюк разом із словаком Іваном Кундратовим та професором німецького університету Ерлангена-Нюрнберга Жюльєном Бахманном. Штаб-квартира – у передмісті Копенгагена.

Плахотнюк – спеціаліст із нано- та мікротехнологій – навчався и викладав у Вінницькому національному технічному університеті. На початку 2010-х, отримавши американську стипендію Фулбрайта, він переїхав на навчання у США. Згодом – емігрував до Данії.

Продукт стартапа – технологія надточного 3D-друку на атомному рівні, що спрощує та здешевшує виробництво електроніки. Наприкінці 2021-го компанія завершила збирання промислового прототипу свого «принтера» – Nanofabricator. Модель Nanofabricator 0G – принтер атомного шару для роботи у невагомості – для своїх космічний програм придбало NASA.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні