Категорія
Новини
Дата

Посадовця КДМА підозрюють в організації «схеми поборів» з автоперевізників. Що про це відомо

1 хв читання

Заступнику директора одного з департаментів КМДА повідомили про підозру у вимаганні хабарів у київських автоперевізників, інформує пресслужба ДБР. За словами джерел УП, підозру отримав Максим Широков, який є заступником директора департаменту транспортної інфраструктури. Підозру також повідомлено приватному підприємцю, який, за даними слідства, допомагав чиновнику організовувати збір коштів.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням ДБР, у квітні до бюро звернулася дружина військовослужбовця, яка керувала фірмою чоловіка з перевезень, поки той служить. Підприємство обслуговувало один із київських маршрутів. За інформацією слідства, жінка скаржилася на тиск з боку чиновника та погрози розірвати чинний договір на пасажирські перевезення, якщо вона не погодиться на «співпрацю». 
  • Зазначається, що компанія мала щотижнево передавати чиновнику через підконтрольну фірму 40 000 грн за право роботи на маршруті.
  • Правоохоронці затримали підприємця-посередника одразу після отримання грошей для чиновника, йдеться у повідомленні.
  • ДБР провело низку обшуків, під час яких вилучило документи і техніку.
  • Посадовець КМДА та підприємець підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).
  • Триває досудове розслідування. Наразі ДБР перевіряє можливу причетність керівництва чиновника до реалізації схеми. 
Посадовця КДМА підозрюють в організації «схеми поборів» з автоперевізників. Що про це відомо /Фото 1

Фото: ДБР

Посадовця КДМА підозрюють в організації «схеми поборів» з автоперевізників. Що про це відомо /Фото 2

Фото: ДБР

Посадовця КДМА підозрюють в організації «схеми поборів» з автоперевізників. Що про це відомо /Фото 3

Фото: ДБР

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

4 червня заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов підтвердив слідчі дії Державного бюро розслідувань у службових приміщеннях КМДА у справі щодо зловживань у сфері перевезень. Зокрема, у самого Усова були вилучені для ознайомлення телефони, компʼютер, особисті кошти.

Усов вважає, що прозорість не завжди задовольняє гравців ринку. «Ми пам’ятаємо і замовні протести маршрутної мафії, погрози та шантаж працівників мерії міста, а також численні кримінальні провадження під час загострення правовідносин з приватними перевізниками у минулому», – зазначив він.

Раніше працівники ДБР вже заявляли про викриття в КМДА схеми отримання грошей з автоперевізників. Так, у 2022 році заступника директора департаменту КМДА було затримано та оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. У 2023 році кримінальне провадження по цьому факту направлено до суду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні