Категорія
Новини
Дата

«Київський метрополітен» оголосив новий тендер на будівництво метро на Виноградар на 14 млрд грн

1 хв читання

КП «Київський метрополітен» оголошує тендер на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії в бік житлового масиву Виноградар, повідомляє КМДА. Очікувана вартість закупівлі становить майже 14 млрд грн.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Прийом пропозицій триватиме до 28 травня.
  • Наразі на об’єкті будівництва метро на Виноградар побудовано правий перегінний тунель протяжністю майже 1 250 метрів від станції «Мостицька» до станції «Сирець». Крім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. 
  • Також частково влаштовані огороджувальні конструкції методом «стіна в ґрунті», монолітне та залізобетонне кріплення котловану металоконструкціями – з розробкою та вивезенням ґрунту; споруджені основні конструкції суміщеної тягової підстанції; частково збудовані двоярусні тунелі та інше.

Контекст

У вересні 2023-го Київська міська прокуратура провела обшуки в приміщеннях АТ «Київметробуд», підрядних організаціях, експертній установі.

Слідчі дії проводили на підставі ухвал суду у межах провадження, розпочатого за фактом розтрати коштів, виділених на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар» у м. Києві, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

У грудні 2023 року КП «Київський метрополітен» у судовому порядку розірвав договір з АТ «Київметробудʼ через незадовільні терміни виконання підрядною організацією будівельних робіт. Договір уклали 20 листопада 2018 року.

За позовом, у судовому порядку, вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено відповідними актами виконаних робіт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
250 найперспективніших компаній малого і середнього бізнесу - NEXT 250

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні