житло Київміськбуд /kmb.ua
Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Київміськбуд» розробив план порятунку. Ціна питання – 2 млрд грн, більшість має внести КМДА. Forbes дізнався його деталі

4 хв читання

Завершення потребують понад 120 будинків «Київміськбуду» та «Укрбуду» Фото kmb.ua

«Київміськбуд» підготував проєкт поетапного плану збільшення статутного капіталу компанії та представив його у КМДА 15 травня. Проєкт передбачає додаткове вливання грошей в компанію з боку поточних акціонерів. Найбільший – київська громада, яка володіє 80% акцій компанії. «Це дозволить отримати фінансування на добудову», – повідомляє компанія. Погана новина для інвесторів – це не буде швидким рішенням у разі прийняття

Порядок збільшення статутного капіталу «Київміськбуду» (КМБ) складається з чотирьох почергових етапів. Він потрібен для відновлення будівництва.

Зараз потребують завершення понад 120 будинків КМБ. Очікують на свою нерухомість 27 000 громадян. Це інвестори «Київміськбуду» та «Укрбуду», які уклали договори на купівлю майнових справ або квартир, повідомив Ілля Шляхов, начальник відділу контрольно-аналітичного забезпечення заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

«Місто точно має якимось чином врятувати ці об’єкти, інакше може бути соціальний вибух певного розміру», – каже депутат Григорій Маленко, член тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з питань перевірки діяльності «Київміськбуду».

Що саме пропонує Комісія з порятунку КМБ?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні