Категорія
Новини
Дата

Очільник Київського метрополітену Брагінський звільнився після розслідування Bihus.Info (оновлено)

Директор КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський написав заяву на звільнення після виходу розслідування Bihus.Info, повідомила КМДА. Напередодні журналісти виявили, що за час перебування Брагінського на посаді його близькі обросли активами на $1,5 млн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Обов’язки начальника комунального підприємства з 16 березня тимчасово виконуватиме головний інженер Київського метрополітену Віктор Вигівський.
  • «Злий вечір. З неприємними, скажемо так, відкриттями для мене… Висновок. Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення», – повідомив міський голова Віталій Кличко після виходу розслідування Bihus.Info.
  • Він зазначив, що надалі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів мають займатися правоохоронні органи.

Контекст

Брагінський був призначений керівником КП «Київський метрополітен» влітку 2014 року. Від партії Кличка «Удар» Брагінський пізніше обрався депутатом до Київської міської ради, де увійшов до постійної комісії з питань бюджету. 

Згідно із розслідуванням Bihus.Info, декларації самого Брагінського, на перший погляд, не викликають підозр: квартири – однокімнатні, автівка – не нова, дача – в звичайному селі Лютарі далеко від Києва. Проте, питання викликають рідні та близькі Брагінського. Зокрема, матір Брагінського цьогоріч придбала дві квартири у ЖК White Lines. Дві двокімнатні, як у матері Брагінського мають ринкову вартість близько $440 000.

Своїй сестрі керівник метро продав землю в селі на Київщині за $70 000, хоча за підрахунками журналістів, земля там вартує в 10 разів дешевше.

Колишня дружина Ольга Брагінська виявилася власницею квартири у ЖК Richmond на Печерську (орієнтовна вартість $120 000), це сусідня квартира з «однушкою» самого Брагінського і придбана з ним в один день, а також двох паркомісць у цьому ж ЖК.

Також вона володіє автівкою Lexus RX 300 (орієнтовно – $50 000) та двома ділянками загальною площею 0,5 га на дамбі в Козині, придбані 2021 році (ринкова вартість може сягати $760 000). Загалом офіційно колишня дружина Брагінського, не маючи співмірних доходів, стала власницею активів вартістю в $1 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні