Категорія
Новини
Дата

Delfast запускає серійне виробництво електровелосипедів в Україні. Партнером став київський завод «Елміз»

Український стартап Delfast запускає виробництво електровелосипедів на базі київського підприємства «Елміз», яке до 1996 року називалося «Київський радіозавод». Це стало можливим завдяки краудфандинговим $3,4 млн, зазначив засновник Delfast Данило Тонкопій.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Delfast і «Елміз» уже підписали договір і почали проєктні роботи.
  • На базі заводу буде центр розробки та серійного виробництва електробайків Delfast.
  • До кінця 2021 року Delfast планує наростити обсяг виробництва до 50 одиниць на місяць.

Контекст

Раніше Delfast зібрав $3,4 млн на краудфандинговій платформі Fundable. Початкова мета була $3 млн. Таким чином, Delfast перевиконала план, залучивши на $400 000 більше.

Стартап Delfast було запущено 2014 року Данилом Тонкопієм та Сергієм Денисенком як сервіс екологічної доставки. За два роки команда створила власну версію електровелосипеда. У вересні 2017-го електробайк Delfast eBike із запасом ходу 380 км вивели на Kickstarter, на якому стартап зібрав $165 000.

У березні 2020-го Delfast продала курʼєрський бізнес Салтівському мʼясокомбінату, який будує сервіс доставки продуктів Cooker.

Після цього Delfast сконцентрувалася на виробництві та продажу електровелосипедів. 2019 року обсяг продажів їхніх електробайків склав $552 000, а 2020 року – понад $2 млн, пише autogeek.

Наразі компанія виробляє електровелосипеди, здатні проїхати понад 500 км на одному заряді без допомоги педалей. Моделі Delfast Partner, Prime, TOP 3.0 і Offroad продаються в різних куточках світу. В грудні три електробайки купила поліція Мексики.

Довідка

«Елміз» засновано 1996 року в результаті реструктуризації «Київського радіозаводу». Наразі підприємство спеціалізується на виробництві високотехнологічної та наукомісткої продукції для космічної, військової, гірничодобувної та інших галузей. Також нині на заводі виробляють зарядні станції для електромобілів та іншу електроніку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні