Категорія
Новини
Дата

Депутат Максим Єфімов вирішив скласти мандат. Він один з найбагатших людей Донеччини

Співголова депутатської групи «Відновлення України» Максим Єфімов вирішив достроково припинити свої повноваження народного депутата, про це він написав у соцмережах.

Максим Єфімов

Максим Єфімов. Фото: Facebook / Максим Єфімов

Ключові факти

  • «Оголошую про складання повноважень депутата Верховної Ради України», – написав він.
  • За словами Єфімова, рішення дозволить йому «зосередитися на питаннях захисту рідної Краматорської громади, усієї Донеччини й загалом – України».

Контекст

Уродженець Петропаловська (Казахстан), Максим Єфімов став відомий через придбання конгресно-виставкового центру «Парковий» у Києві, відомого як «вертолітний майданчик Януковича». Формальним покупцем стала мати нардепа. Єфімов із середини 1990-х має стосунок до важкого машинобудування. Він є президентом і міноритарним співвласником сталеливарного заводу «Енергомашспецсталь». Її власником через кіпрську EMSS Holdings Limited є російська компанія «Атомэнергомаш», яка входить до енергомашинобудівного дивізіону держкорпорації «Росатом». В інтервʼю ЕП Єфімов казав, що володіє часткою, яка не перевищує 25%.

За даними «Схем», Єфімов є співвласником Старокраматорського машинобудівного заводу та Краматорського заводу важкого верстатобудування. Також «Енергоінвест холдинг», який повʼязують з Єфімовим, володіє 60,85% «Донбасенерго».

Минулого року депутати дозволили примусове відчуження майна Новокраматорського машинобудівного заводу (НКМЗ) на користь держави. Тоді Forbes із посиланням на топменеджера однієї з промислових компаній писав, що одним із основних лобістів постанови про відчудження майна був бізнесмен і народний депутат Максим Єфімов.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні